Saturday, 6 December 2014

Stress dengan thesis,FYP,etc

Assalamualaikum wbt..

bila dah officially final year student ni..masing masing sibukkan diri dengan thesis, final project, assignment, and macam2 la..
ada yang tak tido semalaman, ada pesen manusia yang buat endah tak endah..haa..yang ni memang nak cari maut..ada yang suka  buat last minute..seminggu sebelum nak submit dia baru terkedek2 nak distribute questionnaire ,baru nak start cari tajuk, baru start nak type MUQODDIMAH..

yang tu masalah korang la..pandai2 la hidup..

yang paling kecewa, supervisor reject time dah nak submit thesis.! lagi stress!

ada sahabat ambe ni.. supervisor  diorang inform awal- awal lagi.. "korang buat je dahulu, bila nak submit nanti saya check,seandainya ada kesalahan,tengokla nanti..samada thesis tu berbentuk segitiga,bulat atau blablablablabla"


tapi..Alhamdulillah , supervisor ambe okay..tak ada masalah sangat..cuma kitorang jela bermasalah..haha..

seandainya korang ada masalah sampai rasa nak bunuh diri.. cuba ambil masa untuk tenangkan diri, istighfar,berzikir atau buat la apa yang patut..INSHAALLAH dipermudahkan urusan..

ada certain orang tu bila stress suka buat muka cebik..tau tak cebik tu apa? cari google translate..
boleh bawak effect kepada orang lain tau..tak percaya? korang buat muka stress tak kesahla dekat bilik,kelas ke..confirm orang sekeliling korang pun stress dengan muka  cebik korang tu..sebab ambe pun pernah buat..hahaha..

okayla..renung2kan dan selamat beramal.. =)

No comments:

Post a Comment